Het is elk jaar een drukte van jewelste op koningsdag in De Woerd
Het is elk jaar een drukte van jewelste op koningsdag in De Woerd

Koningsdag De Woerd op Theo Kok Veld

Algemeen

DUIVEN - Al bijna 30 jaar toveren de vele vrijwilligers van Buurtvereniging De Woerd het Theo Kok Veld in Duiven om tot een waar koningsdagspektakel voor jong en wat ouder. Dit jaar is het extra bijzonder dat de buurtvereniging wederom kan rekenen op de vele vrijwillige handen. Na een druk jubileumjaar waarin het 75-jarig bestaan gevierd werd, staan ze ook dit jaar weer klaar. 

Elk jaar weer is er grote belangstelling voor de activiteiten op De Woerd. De inwoners van Duiven en daarbuiten keren al jarenlang trouw naar dit veldje om Koningsdag met elkaar te vieren. Tussen 12.00 en 18.00 uur is er in de grote tent, waarin de bar zich bevindt, een lekker verkoelend drankje te verkrijgen. In de snackwagen is er iets voor de hongerige mens te vinden en er is een live-band voor muzikaal vertier. Natuurlijk is er ook gedacht aan de kinderen. Zij kunnen gebruik maken van diverse springkussens en een draaimolen. Ook kan er een rondje door het centrum van Duiven gemaakt worden met paard en wagen en voor de creatievelingen zijn er zelfs heuse glittertattoos.

“Als organisatie proberen we elk jaar het Koningsdagfeest te verbeteren. Zo staan we dit jaar voor de uitdaging om het plastic afval te reduceren. Dit doen we onder andere door het inzetten van ‘bierkannen’, zodat bekers meermaals gebruikt kunnen worden. Daarnaast hebben we in nauwe samenwerking met IJsbaan Duiven speciale “beker-containers” ontwikkeld.” Het reduceren van het plastic afval vraagt, naast het ophalen van de bekers door onze vrijwilligers, ook wat van onze bezoekers. Het is een gratis evenement, waarbij bezoekers vrij van- en op het veld kunnen lopen. Gebruik maken van statiegeldmuntjes zoals bij een besloten evenement is dus niet mogelijk. We roepen onze bezoekers dan ook op de lege bekers in de speciaal daarvoor geprepareerde containers te deponeren, want alleen samen kunnen we zorgen voor het bijdragen aan het reduceren van plastic afval.”

Afbeelding
Afbeelding